myra_moucha_151
“In februari 2016 heb ik 2 nieuwe poezen, Myra en Moucha, uit het asiel gehaald. Beide hebben een heel erg naar verleden en zijn erg angstig. Eigenlijk waren ze nauwelijks plaatsbaar. Ook al heb ik al jaren ervaring met asielkatten, deze 2 spanden qua traumatisch verleden echt de kroon. Via dierenkliniek Hornstra kwam ik in contact met Anneke. Ik kreeg een uitgebreid consult en ook kwam zij aan huis. De kosten die hiermee gepaard gingen waren het dubbel en dwars waard. Ik kreeg en krijg nog steeds veel tips die erg bruikbaar zijn. Als ondersteunend middel bij de gedragsaanpak geef ik druppeltjes van een mix van Bach Bloesem Remedies. Deze druppels slikken ze nu nog steeds en deze helpen ook.     Gezien het verleden van Myra en Moucha, ben ik via de mail nog steeds in contact met Anneke. Het gaat al een stuk beter met beide poezen maar we hebben gezien de nare ervaringen uit hun verleden nog een lange weg te gaan. Dat is niet erg en het feit dat Anneke 1 email van ze verwijderd is, geeft een gerust gevoel. Kortom: beide poezen maar ook ik zijn heel erg gebaat bij deze uitstekende begeleiding. Ik kan het iedereen aanraden!”

 

cimg5818

“Naar aanleiding van de lezing ‘ De gelukkige kat?!’ door Anneke van den Burg vroegen wij haar om een consult in verband met onzindelijkheid van één van onze katten. Wij zijn goed gehoord en geholpen en hoorden tot onze verrassing dat Catvise ook opvang biedt. Gedurende twee weken hebben Jimmy en Pien gebruik gemaakt van deze vorm van kattenzorg. Het was fijn te weten dat tijdens onze afwezigheid een kattenliefhebber met kennis van zaken voor hen zorgde. Door de (na)zorg van Anneke hebben wij nu 2 gelukkige katten!”

 

cimg5321“In april 2016 heb ik de lezing van Anneke bijgewoond getiteld “De gelukkige kat?!”. De manier waarop Anneke alles vertelde aan de hand van een diapresentatie was zeer boeiend en verhelderend. Het werd op een leuke, vlotte en humoristische manier uitgelegd. Ook veel handvatten over de veranderingen in het gedrag van oudere katten meegekregen. Top!”

“Mijn vrouw en ik hebben hebben onlangs de lezing over de “Gelukkige kat?!” bijgewoond. Wij vonden het een hele leuke, leerzame en gezellige avond.”

 

“Wij hebben op aanraden van onze dierenarts een consult aangevraagd bij Catvise, omdat onze kat Saar van het ene op het andere moment veel agressie vertoonde bij ons in huis. Aanvankelijk waren we erg benieuwd en ook wat sceptisch over wat een kattengedragstherapeut voor ons zou kunnen betekenen gezien het plots ontstane en ernstige agressieve gedrag van Saar. Maar we kunnen zeggen dat Anneke een zeer positieve indruk heeft achter gelaten. Ze was ontzettend betrokken en begaan met het lot van Saar en van ons. Ze gaat erg grondig te werk en was zeer benaderbaar zowel voor als na het consult bij ons in huis.

saarHelaas kon Saar gezien de situatie (met een baby en de onvoorspelbaarheid van de agressie) niet bij ons in huis blijven maar Anneke bleef ook betrokken tijdens en na verhuizing van Saar naar een familielid. Gezien de hoeveelheid tijd en zorg die Anneke in onze situatie heeft gestoken vinden we het bedrag dat je hiervoor betaalt overigens ook passend. Wij zijn erg blij met alle hulp die we van Anneke gehad hebben en kunnen haar zeker aanraden!”

 

l1020855

“Wij hadden vanaf september 2015 twee poezen uit het asiel gehaald die in een huis achter gelaten waren. Ik dacht automatisch dat ze dus bij elkaar zouden passen maar dat hoeft niet het geval te zijn. Eerst heb ik Anneke gebeld omdat de poezen ons snel krabden of beten. Het advies om ze niet teveel te aaien of knuffelen en dit rustig aan op te bouwen en ze altijd de kans te geven om weg te lopen hielp snel. In een aantal weken werden ze rustiger en liever naar ons.

Na een paar maanden is Anneke bij ons geweest omdat Luna onze andere poes Sophie teveel aanviel. Ik dacht altijd best veel te weten over poezen maar ik heb veel van Anneke geleerd. Hoewel de adviezen hielpen had ik toch het gevoel dat ze allebei beter af zouden zijn als ze alleen in een huis bij een baas konden wonen. Ik vond het lastig om te bespreken omdat ik het gevoel had niet genoeg gedaan te hebben om ze bij elkaar te laten blijven. Maar mijn gevoel zei me dat ze een minder gestrest bestaan zouden hebben wanneer ze apart zouden wonen. Het was fijn dat Anneke aangaf dat het ok is om te doen wat ik denk dat goed is. Sophie is bij ons gebleven en Luna is naar twee lieve mensen in de buurt verhuisd. Het gaat met beiden erg goed en Sophie is heel relaxed en lief geworden. Komt zelfs bij me op bed liggen ‘s ochtends en dan moet mijn hand om haar koppie.”

IMG_4204“Het advies van Anneke voor mijn twee katten, Jack & Diesel, heeft ons erg geholpen. Zo hebben we een grotere kattenbak aangeschaft zonder kap. Ook hebben we meerdere kattenbakken neergezet. Je merkte direct dat de katten dit prettiger vonden. Ook heeft Anneke mij meer inzicht gegeven in hoe katten met elkaar omgaan. Daarnaast vond ik de communicatie met Anneke erg fijn, ze reageerde snel als ik problemen had met onze katten. Ook nadat ze bij ons was geweest en advies had gegeven kon ik haar altijd vragen om advies.”

 

WP_000277“Wij wonen met twee katten uit het asiel, een vrouwtje (7 jaar oud) en een mannetje (3 jaar oud). Wij namen contact op met Catvise, om de speelse agressie van het mannetje Manu aan te pakken. Het vrouwtje Nala was namelijk getraumatiseerd naar het asiel gekomen en is ondanks dat zij veel is vooruitgegaan nog steeds een beetje angstig. Zij voelde zich heel erg bedreigd door het speelse gedrag van het mannetje.
Door het advies en de begeleiding van Anneke hebben wij geprobeerd om het aangeleerde patroon van beide katten te doorbreken en een meer positief gedrag te bekrachtigen. Inmiddels is de speelse agressie van kater Manu veel minder en Nala is daardoor minder angstig geworden in zijn aanwezigheid. Het is nu zo ver dat ze meestal rustig naast elkaar zitten of liggen. Het vrouwtje vindt het niet meer erg om dicht bij hem te zijn. Wij zijn heel erg dankbaar voor al de inzet en hulp van Anneke!”

“Ik wil dit graag even delen met de kattenliefhebbers die op deze site inloggen. Wij hadden het volgende probleem. Wij zijn in het bezit van twee katten en een poes. Snuf en Snuitje en later kwam de kat Pipo aangelopen. Snuf begon plots zomaar in huis op bepaalde plekken te plassen. Na bij de dierenarts te zijn geweest bleek hij gruis in de blaas te hebben en werd daarvoor behandelIMG_0241d. Het probleem bleef want Snuf bleef plassen. Na anderhalf jaar dokteren en rommelen hadden we het gevoel dat we in een kattenbak leefden want de geur was niet te harden.
Ten einde raad en met het gevoel “baat het niet dan schaadt het niet” hebben we de hulp van Catvise ingeroepen. Anneke kwam langs, beoordeelde de situatie en gaf ons een aantal praktische tips en aanwijzingen. En we kwamen tot de ontdekking dat we anderhalf jaar voor niets in de stank hebben gezeten en ons deze ergernis hadden kunnen besparen. Slechts één keer in het begin hebben we nog wat van Snuf gevonden en nu al lange tijd niets meer. We zijn de koning te rijk.”

 

!cid_1793638D-1776-48ED-AB86-070BCDAA49B0“Onze poes Doekoe begon een half jaar geleden ineens in huis te poepen. Daarvoor deed ze dat in de tuin. We hadden voor de vorm een kattenbak maar die werd nooit gebruikt. Dat poepen deed Doekoe niet in de bak maar in de gangkast, op de trap, de overloop en soms in de keuken. Ik ververste de bak zo vaak ik maar kon met houtkorrels, want dat leek me heel lekker voor de poes en het zag er ook milieuvriendelijk uit. Verder spoot ik met “mispoes” op alle plekjes waar de poes haar behoefte had gedaan en duwde ik haar soms, ten einde raad, met haar neus in het drolletje. Niets hielp.

Tijdens mijn opleiding Mediation kwam ik bij de lunch in gesprek met mede-cursist Anneke van den Burg. Zij adviseerde mij om direct ander grit, fijn en absorberend, aan te schaffen. En uiteraard moesten de poepplekken goed gereinigd worden. Zij heeft mij eveneens geadviseerd de kat niet te straffen. Dit omdat de kat vaak niet snapt waarvoor zij gestraft wordt. Maar ook omdat straffen angstig of agressief gedrag tot gevolg kan hebben. Direct nadat ik het fijne grit in de bak had gedaan, poepte en plaste Doekoe in de bak dat het een lieve lust was.  Lekker spul, je schept de klontjes er zo uit. Het huis blijft schoon en ruikt weer lekker. Dank je wel Anneke voor deze supertip!”