Katten trimmen 

Bij vachtproblemen van uw kat, bied ik de helpende hand. Vachtproblemen die bij de langharige en halflang harige kattenrassen vaker voorkomen. Maar ook de kortharige katten kunnen vachtproblemen krijgen. Omdat zij zelf hun vacht bij voorbeeld niet meer schoon kunnen houden door medische problemen zoals artrose.

Vachten die niet goed bijgehouden worden, hebben klitten en in het ergste geval viltplaten tot gevolg. De kat zelf kan dit niet meer oplossen. Omdat de viltplaten dicht op de huid zitten ontstaat ongemak en wordt bewegen pijnlijk. Als de kat toch zelf probeert het probleem op te lossen, door vilt los te trekken, is de kans op huidbeschadiging groot. Een trimbeurt is dan noodzakelijk.

Als kattentrimster help ik uw kat door de vacht te kammen, klitten te verwijderen en viltplaten weg te scheren. Daarbij werk ik huid- en vachtvriendelijk. Er wordt niet meer haar verwijderd dan noodzakelijk is om te voorkomen dat uw dier in een staat van continue rui te recht komt. Bij het scheren worden alleen de probleemgebieden aangepakt.

De houding en lichaamstaal van uw kat kan ik als kattengedragstherapeut snel herkennen en interpreteren. Ik zal daar bij mijn trimwerkzaamheden zo goed mogelijk rekening mee houden. Desondanks zullen de meeste katten niet dol zijn op een trimbehandeling. Het gedrag van uw kat is mede bepalend voor de vraag waar en hoe de trimbehandeling plaats kan vinden.

Ik kan bij u aan huis trimmen wanneer de kat dit ook toelaat. De ervaring leert echter dat katten in eigen huis minder makkelijk te trimmen zijn. Ik kan uw kat ook trimmen in een aparte ruimte bij dierenartsenpraktijk Hornstra in Arnhem. Zo nodig kan uw kat hier ook onder narcose getrimd worden. Hoewel narcose niet de voorkeur heeft, kan het gedrag van de kat en/of het vachtprobleem dit noodzakelijk maken.

In overleg met u zal ik bespreken wat voor uw kat de beste aanpak is. Zodat de kat na de trimbehandeling weer lekker in zijn vel zit.