CIMG3581

PASSIE VOOR DIEREN EN IN HET BIJZONDER KATTEN

Mijn passie voor dieren heb ik al vanaf dat ik een kind was. Een eigen kat (Poetsie) in ons huis en de buurtkatten die bij ons onderin de keukenkast kwamen bevallen. Naarmate ik ouder werd is deze interesse verbreed naar het welzijn van dieren in het algemeen en katten in het bijzonder. Daarom steun ik diverse goede dierendoelen en ben ik al enige jaren als vrijwilligster verbonden aan het Dierentehuis Arnhem en de Hof van Ede.

 

Relevante opleidingen

Opleiding Honden en Katten Besluit (HKB)

Om meer kennis over het houden van honden en katten in een asiel te krijgen, ben ik eind 2011 gestart met de opleiding “Honden en Katten Besluit” (HKB). Deze opleiding heb ik in 2012 succesvol afgerond. Met dit diploma kan ik als beheerder van een asiel of pension werken.

Opleiding Gedragstherapie voor de Kat

Omdat ik het gedrag van katten erg interessant vind,  heb ik besloten om aansluitend de opleiding “Gedragstherapie voor de kat” aan de Tinley academie te volgen. Inmiddels ben ik een gediplomeerd gedragstherapeut voor de kat.

Opleiding Bach Bloesem Remedies

In 2015 ben ik gestart met de opleiding Bach Bloesems Remedies. De certificaten voor niveau 1 en 2 zijn behaald. Momenteel ben ik bezig met niveau 3 van de opleiding tot Bach Consulent. Deze opleiding verwacht ik medio 2018 af te ronden waarna ik mij officieel kan laten registreren als Bach Consulent bij het Engelse Bach Centre.

Jaarlijkse na- en bijscholingen  

Op jaarbasis neem ik deel aan diverse seminars en congressen. Op deze manier blijft mijn kennis actueel waarmee ook de kwaliteit van mijn dienstverlening geborgd wordt.

Tinley gedragstherapeut voor katten

Door mij aan te sluiten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren, ben ik sinds 1 april 2015 Tinley gedragstherapeut voor de kat. Door deel uit te maken van een netwerk van gedragstherapeuten kan onderling informatie, kennis en ervaring uitgewisseld worden. Ook deze vorm van intervisie draagt bij aan de kwaliteit van dienstverlening.

Eigen katten        

DSC04830Uiteraard heb ik zelf ook katten. Op dit moment ben ik eigenaar van twee katten die een kruising zijn tussen een europese korthaar en een half langharig ras (mogelijkerwijs een Noorse Boskat). Beide katten (moeder Sabby en dochter Boefie) zijn sinds 2013 bij mij in huis. En zij kunnen het onderling heel goed vinden. Zij treden ook af en toe op als gastgezin voor asielkatten die tijdelijk in mijn huis verblijven.  

 

Tijdelijke opvang asielkatten in eigen huis     catvise

Sinds 2013 vang ik ook asielkatten bij mij thuis op. Dit zijn katten waarvan het asiel het wenselijk vindt dat zij gedurende een wat langere periode in een huiselijke omgeving opgevangen worden. Het gaat dan meestal om zwangere poezen en kittens (met of zonder moeder), gewonde dieren en verwilderde angstige katten. Als gedragstherapeut kan ik dit type asielkatten een goede tijdelijke opvang bieden. Tegelijkertijd doe ik zelf ook veel ervaring op met het toepassen van diverse vormen van gedragstherapie en de socialisatie van kittens. Ervaring die in mijn beroepspraktijk van Catvise ook weer goed van pas komt.